Fin5 2016

 

Ensimmäinen ilmoittautumisporras sulkeutumassa

Julkaistu 15.01.2016
Fin5 suunnistusviikon ensimmäinen ilmoittautumisporras sulkeutuu parin viikon päästä tammikuun viimeisenä päivänä. Talvi saapui vihdoinkin myös Haminaan ja kisajärjestelyt jatkuvat sisätiloissa. Eilen (13.1) Fin5 -viikon tapahtumista tiedotettiin Onkamaan kyläläisille ja lauantaina vuorossa on Fin5 2015-2017 järjestäjien tiedonsiirtokokous. Touhua siis riittää.


Fin5 suunnistusviikolle ilmoittautuneiden listalta löytyy jo muun muassa Olli-Markus Taivaisen ja Mykola Bozhkon nimet. Olli-Markuksen nimi lupailee heti kovaa tasoa miesten pääsarjaan ja toivottavasti myös riittävän kovia vastustajia alkaa ilmaantua listoille. Kahden ensimmäisen osakilpailun naapurissa syksyllä juostussa SM-erikoispitkän matkan kilpailussa ei kovempia löytynyt. Kuinka sitten käy ensi heinäkuussa 2000e voittorahojen kanssa kun tarjolla on kolme pitkää matkaa 1:15 000 kartalla, yksi kiireinen keskimatka ja vaativa sprintti Haminan keskustassa? Varmasti Puolustusvoimissa liikunta-aliupseerina työskentelevää Olli-Markusta houkuttaa myös harjoittelu sotilaiden 2017 MM-kisoja varten, jotka juostaan Haminassa Fin5:n naapurimaastoissa.

Ukrainalainen Mykola Bozhko puolestaan haastaa kotimaisen kärjen aina kiihkeässä H65A-sarjassa. Kovavauhtisen ukrainalaisen meriittilistalta löytyy niin veteraanien MM-kultaa vuodelta 2014 kuin myös Fin5 osakilpailuvoitto vuodelta 2007. Myös vaimo Tetyanalta löytyy veteraanien MM-kulta vuodelta 1997, jolloin myös Mykola voitti sarjansa. Ensi kesänä Tetyana löytyy Fin5 lähtölistalta sarjasta D55A.


Facebook