Fin5 2016

Maastot ja vanhat kartat

Maastokuvaus

Maastot ovat pääosin hyväpohjaista mäntymetsää, jossa näkyvyys on hyvä ja korkeuserot ovat kohtuullisia. Turkialla maastopohja on kauttaaltaan mieluisaa askeltaa, korkeuseroja esiintyy sopivasti ja maaston vaihtelevuus takaa mahdollisuuden monipuolisten suunnistuksellisten haasteiden tarjoamiseen. Tietyt maastonosat vaativat huolellista suunnistamista, kun taas toisinaan voi antaa itselleen luvan painaa kaasun pohjaan. Esimakua Turkian maastoista tarjoiltiin vuoden 2015 Sm-erikoispitkillä.

Onkamaan maasto on tasaisempaa, mutta paikoin erittäin pienipiirteistä. Metsätalouden vaikutukset näkyvät, mutta kilometrivauhti tulee silti olemaan nopea, koska maastopohja on yleisesti hyvää juosta ja alueella on paljon laajoja silokallioita. Soita, pusikoita ja risukoita on maastossa sopivasti. Molemmat maastot tulevat tarjoamaan hyviä reitinvalintavälejä ja pienipiirteisiä rastinottoja.

 Haminan kaupungin keskusta, jossa Eliitti-sarjat kilpailevat sprintin on puutalokortteleineen, puistoineen, sekä valleineen ainutlaatuinen sprinttimaasto.Vanhat kartat

Onkamaa Turkia
Fin5 Onkamaa  Fin5 Turkia

Bastion JPG (kopio)

Karttapalat ja kuvia maastoista

Turkia 1

Turkia 2

Onkamaa 1

Onkamaa 2

Onkamaa 3

Hamina 1

Kuvat suurentuvat niitä klikkaamalla.

DZ9R4712 DZ9R5220 DZ9R5187 FQ4A1318 FQ4A1399

Facebook