Fin5 2016

Media

Fin5 suunnistusviikon järjestäjät toivottavat median edustajat lämpimästi tervetulleiksi Haminaan 10.6-16.7.2016. Akkreditoitumislomake avautuu lähipäivinä vasemman valikon median ilmoittautuminen -kohtaan

Fin5 suunnitusviikolle on ilmoittautunut lähes 1500 kilpasuunnistaa. Kun tähän lisätään Avoimissa sarjoissa suunnistavat kuntosuunnistajat kasvaa osallistujaluku lähelle 3000 suunnistajaa. Luvassa on siis suuren suunnistus- ja urheilujuhlan tuntua. 

Pääsarjoissa on tänä vuonna kova kansainvälinen taso. Miesten pääsarjaan on ilmoittautunut mm. MM mitalistit Edgars Bertuks, Frederic Tranchand ja Jani Lakanen. Heille haasteen heittää mm. Olli-Markus Taivainen sekä Sildin veljekset Lauri ja Timo Sild, joista Timo juoksee vain sprinttiosakilpailun. Tiistaina 12.7 kilpailtavasta sprinttiosakilpailusta on tulossa muutenkin erityisen kovatasoinen sprintti, sillä sprinttikilpailuun osallistuu tämän vuoden MM kilpailuihin valitut suomen sprinttisuunnistajat. Naisten pääsarjaan on ilmoittautunut tämän kevään EM kilpailuista keskimatkalta pronssia ja viestistä kultaa napannut Marika Teini. 

Tämän vuoden Fin5 suunnistusviikosta on tulossa hyvin kansainvälinen sillä suunnistajia tulee Suomen lisäksi 12 eri maasta. Eksoottisimpia suunnistusmaita ovat Japani, Hong Kong ja Romania. Eniten suunnistusvieraita tulee Venäjältä, josta tulee jopa 88 kilpasuunnistajaa ja kun tähän lisätään kuntosuunnistajat nousee määrä lähes kahteen sataa. Kotimaisista seuroista suurimmalla porukalla mukana on Espoon suunta 84 kilpailijalla, myös naapuriseuramme Kouvolan suunnistajat on saanut mukaan 70 kilpailijaa. 

Suunnistusviikon kaksi ensimmäistä osakilpailua käydään Turkialla. Sunnuntaina 10.7 Turkialla kilpailevat kaikki sarjat. Maanantaina eliittisarjoilla on välipäivä, mutta muut sarjat kilpailevat Turkian kilpailukeskuksessa. Tiistaina 12.7 muilla on välipäivä, mutta eliittisarjat kilpailevat sähäkän sprinttiosakilpailun Haminan keskustassa, tällöin kilpailukeskuksena toimii Hamina bastion. Keskiviikkona kilpailut jatkuvat kaikilla metsäosakilpailuna Onkamaalla. Torstaina on jälleen välipäivä kaikilla. Fin5 suunnistusviikko huipentuu perjantaina ja lauantaina käytäviin osakilpailuihin Onkamaalla. Lauantain osakilpailu käydään eliitien osalta takaa-ajona. 

Lisätiedot: Pääsihteeri Tero Föhr 040 157 0060 ja Lari Takanen 040 809 1449 sekä sähköpostilla fin5@vehkalahdenveikot.fiFacebook