Fin5 2016

Meriristeilyjä

MeriSet järjestää Fin5 suunnistusviikon aikana meriristeilyjä seuraavasti:

Tiistai 12.7.2016 Tammion kalastajakylä klo 14.00–18.15 

Tammion vanha kalastajakylä on kuin hetki vanhaa Suomi-filmiä, värikuvina. Saari on itäisen Suomenlahden parhaiten alkuperäisenä säilynyt saaristolaiskylä. Ranta-aittojen ja sireenikujien ehjässä miljöössä aistii vuosisatojen saaristolaiselämän. Tammion asutushistoria alkaa 1500-luvulta. Nykypäivän Tammio tarjoaa tulijalle heijastuksen vanhasta kukoistuksesta. Saaren sukujen jälkeläisten perheet asuttavat saartaan kesäisin. Saari lumoaa kauneudellaan ja saaren asukkaat ystävällisyydellään. Vanhassa kalamajassa Tammion saaressa sijaitsee saariston elämää esittelevä museo. Saaripirtillä järjestetään taidenäyttelyitä ja ihana kirpputori. Saaren oppaan upeat tarinat nykyelämästä ja historiasta jäävät mieliin palatessa takaisin kaupunkiin. Aluksella kahviopalvelut anniskeluoikeuksin.

Risteilyn hinta 24 € aikuiset, 12 € lapset (3-11-vuotiaat) 

Lähtö ja paluu Hamina, Tervasaari

Alus M/s Vikla

Keskiviikko 13.7.2016 Koko perheen merirosvoristeily
klo 10.00–15.00


Merirosvomiehistömme toivottaa koko perheen merirosvoseikkailuihin! Merirosvolaiva on ankkuroituna Haminan Tervasaareen. Laivan tunnistaa aidoksi merirosvolaivaksi mastossa liehuvasta merirosvolipusta sekä rannalla hiippailevasta merirosvomiehistöstä. Saatuamme laivan lastattua iloisilla merirosvoilla voi huikean jännittävä merirosvoristeily alkaa. Matka aarresaarelle kestää tunnin verran ja seikkailun kohokohta lähenee. Jännityksen lieventämiseksi laivassa leikimme ja laulamme ja tietysti teemme jokaiselle aiheeseen liittyvät kasvomaalaukset! Vanhan kertomuksen mukaan Joe Silmäpuoli olisi kätkenyt vuosikymmeniä sitten aarrearkun saaren kätköihin. Löytyykö aarre ja mistä? Tule mukaan etsimään! Kapteeni Sormikoukku on luvannut jokaiselle etsijälle osuuden aarteesta. Aarteenetsinnän jälkeen maistuvat omat retkieväät nuotion ääressä ja kuuluisat merirosvotikkupullat. Voimia saaneena otetaan vielä mittaa kapteeni Sormikoukun johdolla. Laivassa oma merirosvokahvio. Paluumatkalla laitamme yhdessä pullopostiterveiset seikkailustamme. Saat myös ohjata merirosvolaivaa ja muistoksi jaamme jokaiselle urhealle merirosvolle diplomin merirosvoseikkailusta!

Merirosvoristeilyn sisältö

 Lapsille oma aarrekartta

 Kasvomaalausta

 Aarteenetsintä, osuus aarteesta

 Lauluja ja leikkejä

 Tikkupullan paistoa

 Uimista

 Laivan ohjausta

 Merirosvodiplomin jako

Risteilyn hinta 20 € isot & pienet rosvot (alle 3-vuotiaat maksutta)

Lähtö ja paluu Hamina, Tervasaari

Alus M/s Vikla


Keskiviikko 13.7.2016
klo 19.00–21.00

Iltaristeily Haminan saaristossa tutustutaan Haminan edustan merialueeseen sekä sataman monipuoliseen toimintaan. Risteilemme luonnonkaunista, suojaisaa saaristoreittiä pitkin Sisä- ja Ulkonuokkojen väliseen salmeen. Aluksen päällikkö kertoo historiaa, tarinoita ja nykypäivää näkyvistä maisemista. Nostalgista Hamina -tunnelmointia merellisessä ympäristössä. Tämä risteilyilta muistetaan. Aluksella kahviopalvelut anniskeluoikeuksin.

Risteilyn hinta 15 € aikuiset, 7 € lapset (3-11-vuotiaat)

Lähtö ja paluu Hamina, Tervasaari

Alus M/s Vikla


Torstai 14.7.2016 Ulkotammion kansallispuisto
klo 10.00–16.00

Ulkotammio on Itäisen Suomenlahden kansallispuiston helmi. Asumaton saari kätkee suojiinsa harvinaisia lintuja ja kasveja. Saaren korkeimmalla kohdalla on lintutorni, josta avautuu upea näkymä kansallispuistoon. Hyvällä säällä näkyy jopa Tytär- ja Suursaari Venäjän puolella. Ulkotammion upea luonto karuine rantakallioineen ja rehevine lehtoineen on vaikuttava. Saaren sotahistoriasta kertovat toisen maailmansodan aikainen, miehistösuojaksi tarkoitettu luola ja museotykit. Metsähallituksen opas vie kiinnostaville luontopolkukierroksille. Saaressa on grillauspaikat, telttailupaikat ja autiotupa. Aluksella kahviopalvelut anniskeluoikeuksin.

Risteilyn hinta 30 € aikuiset, 15 € lapset (4-11-vuotiaat)

Saaristolainen lohikeittolounas tilauksesta etukäteen 13 €, lapset 6,50 €

Lähtö ja paluu Hamina, Tervasaari

Alus M/s Vikla


Perjantai 15.7.2016 Iltaristeily Tammion kalastajakylä
klo 19.00–22.45

Tammion vanha kalastajakylä on kuin hetki vanhaa Suomi-filmiä, värikuvina. Saari on itäisen Suomenlahden parhaiten alkuperäisenä säilynyt saaristolaiskylä. Ranta-aittojen ja sireenikujien ehjässä miljöössä aistii vuosisatojen saaristolaiselämän. Tammion asutushistoria alkaa 1500-luvulta. Nykypäivän Tammio tarjoaa tulijalle heijastuksen vanhasta kukoistuksesta. Saaren sukujen jälkeläisten perheet asuttavat saartaan kesäisin. Saari lumoaa kauneudellaan ja saaren asukkaat ystävällisyydellään. Aluksella kahviopalvelut anniskeluoikeuksin.

Risteilyn hinta 24 € aikuiset, 12 € lapset (3-11-vuotiaat)

Lähtö ja paluu Hamina, Tervasaari

Alus M/s Vikla


Lauantai 16.7.2016 Tammion kalastajakylä & Ulkotammion kansallispuisto
klo 10.00–17.15

Tammio
Risteilyn hinta 24 € aikuiset, 12 € lapset (3-11-vuotiaat)
(saaressa 4 h)

Ulkotammio
Risteilyn hinta 30 € aikuiset, 15 € lapset (3-11-vuotiaat)
(Ulkotammiossa 1,5 h, Tammiossa n. 1 h)

Lähtö ja paluu Hamina, Tervasaari

Alus M/s ViklaFacebook